Pressrelease

Med anledning av  Den Stora Nyheten, skickade jag ut en pressis tidigare idag:

Att lyssna på radio via internet, är något som blir allt vanligare. Privata podcasts och ljudbloggar kämpar sida vid sida om uppmärksamheten tillsammans med såväl kommersiella radiostationer som Public Service. Tillgängligheten och mångfalden ökar och var och en som har en bredbandsuppkoppling inom räckhåll för sin smartphone eller dator, är en vinnare. Och mantrat ”hörs man inte på webben, finns man inte” ljuder lika högt i radiohuskorridorerna som en gång ropen om hemsidor till alla, i det då nya folkhemmets tidiga 20hundra-tal.

Men nu händer något som väl ändå får betraktas som ganska oväntat. Och nyskapande. En webbradiokanal som även sänd on-air. Jenneboradio goes FM!

Från och med onsdagen den 29 januari 2014 kommer Radio 94,3 i Kumla, att direktsända webradioprogrammet ”Tjuettåtretti” av och med Tomas Jennebo. Rent tekniskt handlar det om att distribuera den digitala datasignalen från webben, ut till radiolyssnarna via FM-bandet.

I och med att Jenneboradio nu även kan höras i vanliga radioapparater i stora delar av Örebro län, kommer en liten, aningen mer lokal, anpassning av innehållet att ske.  Men fortfarande präglas programmet av radioprofilen Tomas Jennebos alldeles egna funderingar och ett musikval som inte är helt förutsägbart. Studion, varifrån programmen sänds, finns vanligtvis i Hampetorp men just nu i Kalmar. Vilken betydelse det nu har…

Hör själv! Onsdagar 21:30 på http://jenneboradio.se eller på FM-bandet 94,3 i och omkring Kumla-Hallsberg.

Tomas Jennebo