Live från Kopparbergs Gård. Konsert med Bo Brunte och Pete & The Poets

peteandthepoetsandjenneboradio
Pete and The Poets soundcheckar. Jenneboradio packar upp.

Lördagen den 23 augusti. Hemma hos Mia Jameson och Kaj Olsson på Kopparbergs gård drar det ihop sig till konsert. I den lilla ladan repar ett av kvällens två band; Pete and The Poets, samtidigt som jag plockar upp utrustningen inför kvällens direktsändning.

Det andra bandet, det som ska inleda konserten, är det mer eller mindre kultförklarade Bo Brunte, som lirat ihop sedan 70-talet men är nuförtiden ganska sparsamma med sina spelningar.

Hursomhelst skulle detta bli en till en magisk kväll för oss som var där. Extra roligt för mig var det att få möjligheten att sända detta live. Det var första gången som Jenneboradio kunde bjuda på en direktsänd konsert och därmed också få lämna studions trygga värld för något absolut oprövat. Skulle det mobila bredbandet få tillräcklig kontakt med närmsta basstation och skulle den väldigt enkla mikrofonlösningen fungera? Bredbandet funkade och även till stor del inspelningen.  Trots att den gjordes med i sammanhanget ganska enkla medel. För bästa ljudupplevelsen rekommenderas lyssning i ”riktiga” högtalare eller hörlurar. De inbyggda högtalarna i en surfplatta eller bärbar dator fixar inte hela frekvensomfånget. Varsågod, en magisk kväll på Kopparbergs gård!

Först ut är Bo Brunte. [klicka precis till vänster om 00:00 för att starta spelaren]

 

Och efter en paus med underbar morotssoppa (kolla in http://www.morotsboken.se) och barhäng, var det dags för Pete and The Poets. Kaj Olsson ger oss en kort introduktion: